Steun de molens

Wilt U de molen in Geldrop of de molen in Mierlo steunen? Heel fijn!

De molens zijn een cultureel erfgoed en het is onze plicht om deze goed in stand te houden. Helaas kan de overheid hier niet alleen voor zorgen. De overheid subsidieert ongeveer de helft van de kosten die nodig zijn voor het in standhouden van een werkende molen. Zij doen dit met een maximum bedrag van 5000 euro per molen per jaar. De andere helft moet via andere fondsen binnenkomen, voor een belangrijk deel van de gemeente. Maar dit is dus enkel en alleen voor het meest noodzakelijke onderhoud. 

Bovengenoemde subsidie is dus niet voor het onderhoud van het erf rondom de molen. Het is niet voor een mooie verlichting aan de buitenzijde. Het is niet voor preventief schilderwerk, alleen het noodzakelijke. Het is niet voor informatief drukwerk over de molen. Het is niet om de buurt eens uit te nodigen voor een bijeenkomst rond de molen. Sinds de gemeente het beheer van de molens aan de stichting heeft overgedaan is hier ook geen subsidie voor, maar dat probleem is opgelost. Het besturen van de stichting word ook door vrijwilligers gedaan.

 

Wilt U ons helpen om de molens beter te onderhouden dan alleen het puur noodzakelijke? Wilt U ook dat de molen een centrale functie krijgt in de omgeving? Dat kan! U kunt meehelpen de molens op een mooie manier in stand te houden. Dit kan op diverse manieren. Van eens per jaar het terrein rond de molen wat op te schonen of een kleine financiële bijdrage te geven. Maar het kan ook door een vaste sponsor te worden in geld of natura. Hieronder staan een paar mogelijkheden.

Een éénmalige actie  – – Vriend van de molen worden

Financiële sponsor – – Sponsor in natura

Klik op de links hierboven voor meer informatie.